PT-palvelut

Marilta saa myös Pt-palveluita. Koulutustausta on liikunnanohjaaja, Pt, lukuisia ryhmäliikuntapuolen koulutuksia, farmaseutti, elintarvikepuoli. Kokemusta on jo noin 24 vuodelta.  Sydäntä lähellä ovat monipuoliset, toiminnalliset harjoitteet esim. kahvakuulaa hyödyntäen. Tavoite on saada ihminen innostumaan liikunnasta ja löytää kaikille ne omat suosikkilajit ja vahvuudet. Marin omia kilpaurheilulajeja ovat olleet telinevoimistelu ja nyrkkeily.

Pt-palvelut räätälöidään aina asiakaan tarpeen mukaan. Voit siis valita omien tarpeidesi mukaan saliohjelmien teot, kotiohjelmat, yhteiset treenit salilla, ulkona tai vaikka kotona. Lähtökohta on se, että aina suunnitellaan sinulle järkevä viikkotreeniohjelma. Jos tarvit apua syömisen kanssa, se voidaan tehdä kevyellä ruokapäiväkirjatarkistuksella tai intensiivisemmällä  ruokavalion määrityksellä.

Laitathan minulle sähköpostia crossingpiippokeskus@gmail.com niin laitan sinulle tarjouksen tulemaan palveluistani.

Tässä muutamia asiakaskokemuksia:

”Loukkasin alkuvuodesta polveni ja se ei lähtenyt paranemaan oikein millään. En pystynyt tekemään oikein mitään, sillä polvi reagoi kaikkeen turpoamalla ja kipeytymällä pahasti. Tiesin, että ainoa keino saada polvi kuntoon on rakentaa ympärille hyvä lihaksisto, mutta siihen ei oma osaaminen riittänyt. Ratkaisuna oli hankkia itselle pt, sillä halusin pystyä taas tekemään pitkiä lenkkejä ja kilpailla agilityssä. Lisäksi paluu kuntonyrkkeilyn pariin oli haaveissa.

Oma vaatimukseni oli, että treeniohjelman pitää olla kotona suoritettava, koska salilla käyminen on itselle ehdoton ei. Kotoa löytyi 12 kg kahvakuula ja kahvakuulan kanssa treenaaminen on aina ollut kuntonyrkkeilyn lisäksi se ”oma juttu”. Toivoin siis treenin pohjautuvan kahvakuulailuun. Sen sain ja lisäksi Mari tajusi heti, että tykkään treenata kovaa ja sellainen treeni tuli.

Nyt vajaa kolme kuukautta myöhemmin olen todella onnellinen, sillä se mitä lähdin hakemaan täyttyi ja sain vielä enemmänkin. Sain ns. vanhan elämän takaisin. Pystyn jälleen tekemään koirien kanssa pitkiä lenkkiä, pystyn treenaamaan ja kilpailemaan agilityssä tasapainoisesti, kroppa kestää viikoittaisten kotitreenien lisäksi voimatreenin ja kuntonyrkkeilyn kahdesti viikossa. Mikä tärkeintä olen saanut uneni takaisin, ei enää vaikeuksia nukahtaa kivun takia tai herätä kipuun yöllä. Kipulääkkeet, kylmägeelit, kylmäpussit ovat jääneet lähes kokonaan pois kuten myös polven turvotus. Ainoana negatiivisena puolena on kodin sisustuksessa lisääntyneet kahvakuulat, sillä alun yhden tilalla niitä on nyt kolme 🤪.

Mari on parasta mitä minulle on tapahtunut, treenit ovat ihan huippuja ja niiden välissä tapahtuva tuki on ollut ihan korvaamatonta. Treenaaminen yhdessä on tiukkaa tekemistä, mutta samalla todella hauskaa.”

-Sarianna-

”Olen monipuolinen liikunnan harrastaja. Salitreeni on kuulunut aina myös osana liikuntaan. ”Pyörin” usein salilla tietämättä oikein , mitä tänään treenaisin , millähän painoilla ja ”ihmettelin ” miten saisin jotain tulosta aikaan. Halusin oppia treenaamaan tavoitteellisesti ja niin, että tuloksia syntyy. Tähän tarvitsin avuksi Personal trainerin. Kartoitin joitakin vaihtoehtoja ja sitten hoksasin myös Pt- Marin. Heti ensitapaamisestamme olin vakuuttunut hänen taidoistaan, joten aloitimme reenit. Sain todella kokonaisvaltaisen ja monipuolisia liikkeitä sisältävän treeniohjelman. Pt- tunneilla treenien liikkeet on opeteltu tekemään turvallisesti ja puhtailla tekniikoilla. Tunneilla on aina tosi hyvä tsemppi ja Mari osaa kyllä vaatia, mutta aina ” pilke silmäkulmassa” . Ohjelma on vaihtuva viikoittain ja tietysti myös sellainen, että kehitystä tapahtuu. Parasta on ollut huomata muutokset omassa kropassa. Kroppa on kiinteytynyt, lihakset on kasvanu ja myös yleiskunto on kohentunut. Paljon hyviä neuvoja/ kautta oppeja olen saanut treenaamiseen. Ennenkaikkea olen oppinut treenaamaan tavoitteellisesti ja niin, että tuloksia syntyy. Tämä pitää Motivaation yllä.”
Terkuin Katriina

 

”Mielestäni olen saanut valtavan määrän positiivisia treenikertoja. Olen koko pienen ikäni liikkunut ahkerasti mutta vanhemmalla iällä on valitettavasti liikunta jäänyt kakkoseksi (ikää nyt 41v.). Jalkavammojen ja saamattomuuden vuoksi liikunta jäi moneksi vuodeksi aivan taka-alalle. Vaikka kroppa on vähän rikki sieltä sun täältä olen jälleen ymmärtänyt kuinka tärkeää on liikkua ja tehdä niitä liikkeitä mihin kykenee. Pallopelit, juoksut yms rajut harrastukset eivät enää minulle ja nivelilleni sovi mutta on niin paljon muita lajeja joita voin harrastaa – piti oikein PT ottaa mukaan kuvioihin että tämän asian ymmärsin kunnolla.

Marin kanssa treenatessa minulla on aina kivaa vaikka hiki lentää ja välillä vähän kiroiluttaakin :). Treenin jälkeen on aina voittaja fiilis ja niin hyvä mieli. Marin mielestä lihaskehitystä on jopa ulkoisesti havaittavissa vaikka en sitä itse meinaa ymmärtääkään. Jaksan arkea paremmin ja erityisesti lihasvoimani on kehittynyt. Kesällä ihan yllätyin kun nappasin ison multasäkin kainaloon eikä se tuntunut yhtään painavalta – JESH!

Kaikenkaikkiaan en voi muuta sanoa kuin että minulle tämä PTn kanssa touhuilu toimii ja  voin lämmöllä suositella muillekin.” Heidi

 

Äidin silmin

”Esikoisemme, Emmi, on koko ikänsä ollut kiinnostunut urheilusta ja liikkumisesta, hän on mm. harrastanut ratsastusta 6-vuotiaasta saakka. Syksyllä 2015 häntä kuitenkin puri totaalinen urheilupistiäinen; kaiken vapaa-ajan täytti lenkillä käyminen sekä kuntosaliharjoittelu, ratsastusta unohtamatta. Emmi on perinyt isältään pedantin luonteensa ’silloin kun tehdään, niin tehdään tosissaan ja kunnolla’ ja tätä nuori nainen on ihailtavasti tekemisissään noudattanut. Olen ylpeänä seurannut hänen tekemisiään, satoi tai paistoi, oli väsymystä tai tiukka päivä takana, niin mikäli hän oli aikatauluttanut itselleen aikaiseksi aamuksi tai illaksi treenin, niin se on tullut suoritettua.

Kevättalvella  Emmi asetti tavoitteeksi juosta toukokuussa ensimmäisen puolimaratoninsa. Samaan aikaan käytiin kotona tiukkojakin keskusteluja harjoittelusta – lihasvoimatreeneistä – unen määrästä – ruokavaliosta. Me vanhemmat emme näistä asioista neidin mielestä mitään tiedä vaikkakin Emmin isällä on liki kahdeltakymmeneltä vuodelta kokemusta ja koulutusta jääkiekko- ja fysiikkavalmennuksesta. Saimme kuitenkin sovun säilytettyä ja Emmi vastaanotti joitakin vinkkejä myös meiltä vanhuksilta.

Koska motivaatio ja into harjoitteluun oli niin kova, Emmi intoutui käymään myös crossing- ja porrasjuoksutunneilla, joissa hän onneksemme tutustui Mariin. Ei kulunut aikaakaan kun Marin kanssa oli solmittu PT-sopimus, joka käsitti 10 kertaa kokonaisvalmennusta tähtäimessä juoksun kehittäminen.

Päivääkään emme ole tätä yhteistyötä katuneet! Päinvastoin Mari on tuonut Emmin treenaamiseen extra-annoksen positiivista tekemistä ja tsemppiä. Kuten Emmi on itsekin sanonut, inhokkiliikkeistä on tullut liki suosikkeja ja kerta vielä -asenne on kasvanut entisestään. Äitinä olen ehdottomasti sitä mieltä, että lasten harrastuksiin panostaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, kasvaa korkoa ja tuottoa, kun oppivat urheilun kautta ettei tässä maailmassa saa mitään automaattisesti ilman työntekoa ja itsetunto kasvaa niin pienten pettymysten kuin suurten onnistumisten kautta!

Ylpeänä ja täynnä rakkautta kiitän sekä Maria että etenkin Emmiä; olet tartuttanut innostuksen myös minuun – käynhän nykyään minäkin kahdella Marin pitämällä crossing- ja jumppatunnilla :) ”Pia

”Innostuin oikein kunnolla lenkkeilystä ja kuntosaliharjoittelusta n. vuosi sitten ja osallistuin ensimmäisiin juoksukisoihin viime toukokuussa. Haukkasin ehkä hieman liian ison palan ottamalla matkaksi heti puolimaratonin ja se meni sitten miten meni……. Mutta en lannistunut vaan jatkoin harjoittelua sinnikkäästi ja osallistuin heti heinäkuussa Paavo Nurmi maratonilla puolikkaalle, joka menikin sitten huomattavasti paremmin.

Olin jo pidemmän aikaa mielessäni halunnut oman valmentajan ja tutustuttuani Mariin crossingin tiimoilta, pyysin häntä aluksi vain tsekkaamaan miten juoksen. päädyinkin ostamaan Marilta 10 kerran treenipaketin, johon kuului sali- ja juoksuharjoittelua sekä ruokapäiväkirjan pitoa. Kaikki lähti heti ensimmäisestä kerrasta sujumaan hienosti ja tavoitteeksi otimme juoksussa tärkeiden lihasten vahvistamisen erilaisilla harjoitteilla. Tulosta on tullut ja syyskuun lopulla paransin kisoissa, neljännesmaratonilla, aikaani yli neljällä minuutilla!!

Valmentajana Mari on motivoiva ja tsemppaava; kaikki tehdään loppuun saakka ja usein tehdään vielä yksi liike / toisto lisää. Aikaisemmin olleista ’vihaliikkeistä’ on Marin ansiosta tullut lemppareita :)

Nyt talvi reenataan yhdessä pari kertaa kuukaudessa ja keväällä kisakauden lähestyessä enemmän.

MARIA PAREMPAA TSEMPPARIA JA VALMENTAJAA ON MAHDOTONTA LÖYTÄÄ!”

Emmi 18 v. 

”Ensinnäkin,ohjelmat on hyvät!Ja uskon saavani niistä paljon irti,kunhan  pääsen treenaamaan ilman jatkuvia tauteja.Tuskin musta ihan hirveän innokasta kävijää tulee,mutta sellainen tasainen tallaaja kuitenkin.Olisin jo itseeni äärettömän tyytyväinen,jos vähän räväkämmän startin jälkeen saisin itseni salille vaikka 2 kertaa viikossa ja kesäksi ne ulko-ohjelmat.

Jo aiemmin on alkanut sellainen matka itsetutkiskeluun,missä välillä olen rypenyt pohjamudissa ja sitten taas nostanut itseni niskasta ylös.Edelleen ajattelen liikaa perhettä ja muiden jaksamista unohtaen samalla,että minäkin olen yhtä tärkeä.Lisäksi,kun töitä on aina vaan liikaa,niin koitan epätoivoisesti selvitä kaikesta,vai ka se olisikin välillä ihan mahdotonta.

Siksi tämä kymmenen kerran tapaaminen on ollut mulle oikein hyvä vaihtoehto.Ilman piiskaamista olisin takuulla jättänyt ekan tutustumiskerran jälkeen leikin kesken.Olisin vedonnut siihen,että en muista laitteita ja missä asennossa nyt pitikään milloinkin olla..tai johonkin muuhun.

Tänään ekaa kertaa tuntui juoksumatollakin siltä,että elämä voittaa ja juokseminen rentouttaa.En varmaan ikinä ole juossut 12 minuuttia putkeen saamatta verenmakua suuhun.Eläinlääkärillekin selitin,kuinka tavoitteena on juosta ensi kesänä 10,5 km lenkkejä.Mahtoi setää hymyilyttää,kun täti pyöreä tulee iloisena eläinlääkäriin kertomaan OMISTA tavoitteistaan 😃.Ei vais,liittyi ne koiriinkin tavallaan.

Aiemmin on tuntunut,että jotenkin se into vaan ennenpitkää lässähtää,mutta syynä on ollut joko se,että oon koittanut ”kaikille sopivaa” saliohjelmaa tai juoksukoulu on edennyt liian nopeasti.Nyt,kun tavoite on MUN ja liikkeet on tehty MULLE ja lisäksi ajattelet MUN parasta,jaksamista,vointia,niin motivaatio on eri.Lisäksi on vielä Kalle (hieroja) latelemassa totuuksia,niin kaksi totuudentorvea saa tälläisen paatuneemmankin tapauksen ajattelemaan myös itseään.”Tuija

Liikuntataustani on monipuolinen, ja kokeiltua on tullut lähes lajia kuin lajia. Olen myös ohjannut itse tanssiryhmiä useita vuosia. Liikunta on aina ollut ”the” purkukeino ja jaksamisen lisääjä, mutta viime vuosina oma tekeminen on vähän jäänyt ruuhkavuosien ja urheilevien lasten kuskaamisen jalkoihin. Marilta hain uutta starttia omaan liikkumiseen, ideoita kotona treenaamiseen ja lopputulemana parempaa peruskuntoa ja lisää voimaa lihaksiin.

Marin kanssa treenaaminen oli aina mukavaa – tehtiin tosissaan, muttei totisina! Mari on erittäin ammattitaitoinen, pystyy antamaan vaihtoehtoja, jos vamma rajoittaa tekemistä, ja huolehtii tekniikan kuntoon ja turvalliseksi. Mari myös kuunteli toiveitani tekemisestä ja treenipaikoista (treenattiin pihalla, puistossa, autotallissa, salilla jne.), ja tajusi hyvin sen, että vaikka pidän lähes kaikesta, minulle täytyy etsiä sellainen tekeminen, jota motivoidun tekemään myös yksin. Kesken yhteisen työskentelymme elämääni tuli suuria suruja, enkä jaksanut treenata, hädin tuskin muutakaan. Mari tuki ja kannusti, huolehti hyvinvoinnistani, ja siirtyi pt:n roolista enemmän ystävän rooliin. Kaikenkaikkiaan Marilla on hyvä taito ymmärtää, että elämäntilannetta ja kroppaa täytyy kuunnella kokonaisuutena, eikä pakko ole paras kannustin, kun ”tilanne on päällä”. Suosittelen Maria lämpimästi pt:nä ja liikunnanohjaajana!

Katariina

– miellyttävä ja ystävällinen kohtaaminen

– omat mielipiteeni huomioitiin myös hyvin

– ohjelma oli rakennettu minua palvelevaksi, eikä se ole liian raskas, jaksaa toteuttaa loppuun asti

– treenin jälkeen tuntee tehneensä jotain ja olo on miellyttävä

– kiitos Mari 😀 Ritva